Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 146 1.6 Боксер не пали - има ток и гориво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 146 1.6 Боксер не пали - има ток и гориво

Мойта хубавица оня ден не защя да пали - вечерта се прибрахме и всичко беше ОК. Малко ряз при преодоляването на ледените коловози, за да си вляза на местото в паркинга, но все си мисля, че беше в рамките на нормалното.

На другата сутрин - въртя ключовете, стартера върти двигателя, замирисва и на бензин (същото и когато опитах да паля директно на газ), но въпреки всичко колата не запали.

Пробвах много и най-различни комбинации на запалване - на газ, на бензин, държах ключа сигурно 3-4 минути и пак нищо. Единственото, което забелязах е, че когато задържа на междинно положение ключа (на контакт, без палене) и изчакам 5-6 минути преди да завъртя за палене - двигателя а-ха да запали при първите 2-3 оборота, но и тогава пак не зацепва....

Последния път когато ми се случи нещо подобно беше през едно лято, коагто катализатора се оказа проблема - махнах го и си палех 6 до оня ден...

Акумулатора ми е на 2 месеца, свещите на 50-тина хиляди (почиствани от време на време при други интервенции)... Ток по кабелите до свещите стига...

Много ще съм благодарен за вашите идеи и предположения - в момента колата е в сервиз от 3 дена и още не могат да рзаберат какво й е.... Взе да не ми харесва тая работа, но не мога и да я закарам при някой по-читав или при някой от форума (аз съм в Овча Купел и я изтеглих до най-близкия сервиз - Фина 5, от който по принцип съм доволен за други неща, които съм правил).

Alfa 146 1.6 Boxer 8V 103 HP 1996

---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:59.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

виж си свещите колега, ако си ги намокрил няма да запали, свали ги обгори ги хубаво и ги избърши, ако запали бягай до магазина да си купиш нови!
      Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Добре дошъл в сектата на ледените ауспуси http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=67886
        Обороти му е майката,иначе с тая газ замръзвашшшш
        МЕТАН

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
          виж си свещите колега, ако си ги намокрил няма да запали, свали ги обгори ги хубаво и ги избърши, ако запали бягай до магазина да си купиш нови!
          В сервиза казаха, че са ги сваляли - горене, чистене и обратно, но нищо...

Не знам - това със замръзналия ауспух до момента не го бях срещал и се чудя как може да замръзне, извинете за глупавия въпрос, но Ф-то на тръбата го знаем колко е, не мисля че колата може да произведе чак такъв конденз та да замръзне до такава степен? Мислех си горивото да не би да е скапано и замръзнало на тоя кучи студ - но и на газ и на бензин не ще...

А от сервиза още ни вест ни кост... Освен да им кажа да й постоплят малко дупенцето на хубавицата...

Comment

Първоначално публикувано от blackcodda Покажи съобщение
            В сервиза казаха, че са ги сваляли - горене, чистене и обратно, но нищо...

Не знам - това със замръзналия ауспух до момента не го бях срещал и се чудя как може да замръзне, извинете за глупавия въпрос, но Ф-то на тръбата го знаем колко е, не мисля че колата може да произведе чак такъв конденз та да замръзне до такава степен? Мислех си горивото да не би да е скапано и замръзнало на тоя кучи студ - но и на газ и на бензин не ще...

А от сервиза още ни вест ни кост... Освен да им кажа да й постоплят малко дупенцето на хубавицата...
            Току-що ми звъняха от сервиза - колата е била замръзнала... То как няма да замръзне - в Италия толкова студ и сняг накуп не са виждали от Юлий Цезар насам...

Comment

Една минута след като запалих боксера, излизащите пари замръзнаха. Иначе и аз една зима го ядох тоя със замръзването на гърнетата.
              Attached Files
              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
              sigpic

Comment

Замръзване на ауспуха-и аз минах през това странно или не факт е !!!
                Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
                Andrey Georgiev

Comment

откакто стана -15,18,20 моята алфа 146 1.6 боксер започна да пали доста трудно-от третия,четвъртия.....последно от 10 тия пътмного е тъпо.вярно че е студено,ама...не би ли трябвало по-лесничко да пали,все пак е пълна инжекция.от какво може да се получава това.иначе като си запали проблеми няма цял ден!

Comment

Working...
                  X